Hart voor het milieu!


De Blue Flag wappert aan de zwemvijver!

De Blue Flag is een initiatief van de Foundation for Environmental Education (FEE).  Het toekennen en uitreiken van dit internationaal kwaliteitslabel wordt in Vlaanderen gecoördineerd door GoodPlanet Belgium

Ook dit jaar wappert de Blue Flag weer aan onze vijver!

De Lilse Bergen onderscheidt zich met de Blue Flag op het vlak van waterkwaliteit, interne milieuzorg, milieueducatie en veiligheid.  De Blue Flag wordt jaarlijks opnieuw uitgereikt en vraagt daarom een blijvende inspanning van De Lilse Bergen.

Het water uit de vijver, zowel van de zwemvijver als van de plonsvijver, wordt op regelmatige tijdstippen getest door erkende instanties om zo de waterkwaliteit in het oog te houden.  De resultaten van deze testen worden telkens uitgehangen aan de inkom van de dagrecreatie, aan het redderslokaal en aan het terras van de horecagelegenheid De Specht.

 
De Blue Flag aan de zwemvijver garandeert onze bezoekers dat de waterkwaliteit van onze vijver prima is!
De Blue Flag aan de vijver!

De Blauwe Vlag aan de zwemvijver en de Groene Sleutel voor heel het recreatiedomein geven aan dat we een milieubewust recreatiedomein zijn.  Zo kunnen bijvoorbeeld onze kampeerders hun afval sorteren in het milieupark aan de inkom van de camping.
Afval van de camping wordt gesorteerd!
 

Milieubewust met de Green Key.

De Lilse Bergen is een milieubewust recreatiedomein met camping en zwemvijver!  Terwijl de Blue Flag de goede waterkwaliteit van de zwemvijver garandeert, werden op het recreatiedomein nog tal van andere milieuvriendelijke maatregelen genomen.

Het afvalwater wordt in een kleinschalige waterzuivering behandeld en het afval, ook van de camping, wordt geselecteerd in een centraal milieupark. De installatie van waterbesparende douchekoppen was zowel voor het milieu als voor de energie- en waterrekening een waar schot in de roos.  Met de zonnepanelen op het dak van de receptie wordt groene energie opgewekt voor verbruik op het recreatiedomein.

Deze milieubewuste inspanningen worden sinds 2007 extra beloond met het ecolabel Green Key.


Milieuverklaring De Lilse Bergen.


Reserveer hier
jouw kampeerplekje

Ontvang onze nieuwsbrief

Volg ons via:
De Lilse Bergen   |   Strandweg 6 - 2275 Lille (Gierle)   |   T. +32 (0)14 55 79 01 - E. info@lilsebergen.be
Reserveer hier
jouw kampeerplekje